Νέα - Άρθρα:

Δημοσιεύματα που αφορούν το χωριό μας και την ευρύτερη περιοχή μας

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019





...29.10.2020... Πέμπτη... υπογράφηκε η Σύμβαση του έργου Νεράϊδα - Τριφύλλα (1.500 μέτρα για άσφαλτο) γράφει σήμερα Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Θεσσαλίας που δημοσιεύουν τα ΜΜΕ της Καρδίτσας...

      ______________________________________________________________________

...9.3.2020... Δευτέρα... πρώτο θέμα ο "Παραμεγδόβιος" στην σύσκεψη των Δημάρχων Αγράφων (κ. Αλέξης Καρδαμπίκης), Αργιθέας (κ. Ανδρέας Στεργίου) και Λίμνης Πλαστήρα (κ. Παναγιώτης Νάνος)... που είχαν σήμερα στο χωριό Άγραφα... στα πλαίσια της Διαδημοτικής Συνεργασίας των τριών Δήμων... το σχετικό δελτίο τύπου μπορείτε να το διαβάσετε ολόκληρο στις αντίστοιχες κοινοποιήσεις της Σελίδας στο ΦΒ του χωριού μας "Δόλοπες Νεράϊδας - Σπινάσας"...

    __________________________________________________________________

...14.2.2020... Παρασκευή... έγινε επερώτηση για τον "Παραμεγδόβιο" στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Καρδίτσας κ. Γιάννη Γεννάδιο... στην οποία ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός απάντησε πως "...στο επόμενο διάστημα δημοπρατείται η μελέτη προϋπολογισμού 1.250.000 ευρώ... που αφορά την τελική οριστική μελέτη αποκατάστασης του οδικού τμήματος μήκους 8 χλμ από τον οικισμό της Νεράϊδας μέχρι την Γέφυρα του ποταμού Μέγδοβα".... περισσότερα για την επερώτηση αυτή μπορείτε να διαβάσετε στις αντίστοιχες κοινοποιήσεις της Σελίδας στο ΦΒ του χωριού μας "Δόλοπες Νεράϊδας - Σπινάσας"...

    ___________________________________________________________________  ...

DYTIKI EVRITANIA NEWS / Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 / 22:17'

"Παραμεγδόβιος"; Καίρια επερώτηση σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας

    Τρέχουν οι εξελίξεις για τον "Παραμεγδόβιο" καθώς σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Γεννάδιος έκανε καίρια επερώτηση για το σημαντικό αυτό θέμα.  

  Μάλιστα όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας έδειξε ενδιαφέρον και ευαισθητοποιήθηκε σχετικά με την έλλειψη σύνδεσης. Ανέφερε δε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν γνώριζε το θέμα, αλλά τώρα το γνωρίζει, τονίζοντας ότι είναι υποχρέωση, χαρά και τιμή που έκανε την επερώτηση. 

    Το θέμα παρακολουθείται στενά και θα γράψει σχετικά με την εξέλιξη ανέφερε ο Περιφερειακός Σύμβουλος.

     Δείτε την επερώτηση: .....στην Σελίδα αυτή... ή στου χωριού μας στην "Δόλοπες Νεράϊδας - Σπινάσας"................................

  ________________________________________________________________________

Karditsalive / Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020 / 17:03'

Υπογράφεται η σύμβαση για το οδικό τμήμα Νεράϊδα - Τριφύλλα της Ε. Ο. Καρδίτσας - Καρπενησίου

Στο δρόμο της υλοποίησης εισέρχεται το έργο της βελτίωσης του οδικού τμήματος Νεράϊδα – Τριφύλλα, μήκους 1500μ, στην Π.Ε. Καρδίτσας.

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρεια Θεσσαλίας ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού του έργου, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, δίνοντας την έγκριση για την υπογραφή σύμβασης.

Στοιχεία έργου

Α. ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ
Θα γίνουν οι απαιτούμενες εκσκαφές ώστε να αποκατασταθούν τα πρανή των ορυγμάτων και να μπορέσει να γίνει μετατόπιση του άξονα της οδού προς τα ορύγματα προκειμένου να υπάρξει πιο σταθερό υπόβαθρο. Επίσης θα γίνει κατασκευή επιχωμάτων μεταβλητού πάχους με επίλεκτα υλικά κατηγορίας Ε4, στα τμήματα μετατόπισης της οδού, ώστε να αποκτηθούν οι απαραίτητες κατά μήκος κλίσεις και επικλήσεις. Τέλος θα γίνει άρση των καταπτώσεων σε όλο το μήκος της οδού.

Β. ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ
Θα γίνει καθαίρεση τμημάτων της επενδεδυμένης τάφρου και ανακατασκευή αυτής με σκυρόδεμα κατηγορίας C20/25, θα κατασκευαστούν σωληνωτοί οχετοί Φ80εκ., τοίχοι αντιστήριξης καθώς και πτερυγότοιχοι σε υπάρχοντα τεχνικά, σε θέσεις που προβλέπονται από τη μελέτη και θα υποδειχθούν από την Υπηρεσία.

Γ. ΟΔΟΣΤΡΩΣΙΑ – ΑΣΦΑΛΤΙΚΑ – ΣΗΜΑΝΣΗ

Θα κατασκευαστούν δύο νέες στρώσεις οδοστρωσίας συμπυκνωμένου πάχους 10εκ.

Τέλος θα κατασκευαστεί μια ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας πάχους 5εκ. και πλάτους 6,0μ.

Στην τελική φάση του έργου θα γίνει διαγράμμιση του οδοστρώματος με ανακλαστική βαφή και σήμανση της οδού.

Δ. ΑΛΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Κατά μήκος του οδικού άξονα Καρδίτσα – Καλλίθηρο – Ραχούλα – Νεράιδα και σε σημεία που θα υποδειχθούν από την υπηρεσία θα γίνει:

• Καθαρισμός και μόρφωση τάφρων.

• Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης από σκυρόδεμα και από ζαρζανέτια, οι διαστάσεις των οποίων θα υποδειχθούν επιτόπου.

• Κατασκευή επενδεδυμένων τάφρων.

• Κατασκευή σωληνωτών οχετών με τα φρεάτια απορροής όμβριων υδάτων.

• Ασφαλτικές εργασίες για την βελτίωση της βατότητας του οδικού δικτύου.

   ____________________________________________________________________

Karditsalive / Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 / 16:29'

Συνεδριάζει την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου το Π. Σ. Θεσσαλίας

Συνεδριάζει την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου και ώρα 6 μ.μ. το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των ακολούθων θεμάτων:

Α) Επερωτήσεις

1. της Περιφερειακής Παράταξης «Η Θεσσαλία στην καρδιά μας»:
-α. Ολοκλήρωση Μελετών Επαρχιακής Οδoύ Καρδίτσας – Καρπενησίου.
-β. Για την μη ένταξη του έργου των αστικών παρεμβάσεων στην πόλη του Αμπελώνα του Δήμoυ Τυρνάβου.
-γ. Βιώσιμη και αειφόρος ανάπτυξη της Θεσσαλίας.

2. της Περιφερειακής Παράταξης «Πρωτοβουλία»:
- Για την Επιχορήγηση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλoνίκης για τη διερεύνηση της χημικής σύστασης και της προέλευσης της δυσοσμίας στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου.

Β) Θέματα Ημερήσιας Διάταξης της Συνεδρίασης :

ΘΕΜΑ 1ο: Επικύρωση Πρακτικών της 1ης Συνεδρίασης έτους 2020 (Πρακτικό 01/29-01-2020) του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.

ΘΕΜΑ 2ο: Τροποποίηση Π.Δ.Ε.ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. Αγοραστός Κωνσταντίνος, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης για την υλοποίηση του έργου :" Συντήρηση -Ανάπλαση κεντρικού πεζόδρομου Βελεστίνου".
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. Αγοραστός Κωνσταντίνος, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης με Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο Λάρισας για το έργο: «Ενεργειακή αναβάθμιση του Κτιρίου του Εμποροβιοτεχνικού ΕπιμελητηρίουΛάρισας».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. Στυλιανός Δημότσιος, εντεταλμένος σύμβουλος Τεχνικών Έργων.

ΘΕΜΑ 5ο: Αθλητικές εκδηλώσεις 2020 Περιφέρειας Θεσσαλίας – Π. Ε. Λάρισας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. Λιούπας Νικόλαος, Θεματικός Aντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας, Απασχόλησης και Δια Βίου Μάθησης.

ΘΕΜΑ 6ο: Εκδηλώσεις 2020, Πολιτιστικές & αθλητικές εκδηλώσεις της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων– Περιφέρεια Θεσσαλίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. Μιχαλάκης Χρήστος, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Τρικάλων.

ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση πολιτιστικών εκδηλώσεων έτους 2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας - Π.Ε. Καρδίτσας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. Κωνσταντίνος Νούσιος, Aντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καρδίτσας.

ΘΕΜΑ 8ο: Εισήγηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) το έργο "ΦΥΛΑΚΤΗΣ-ΠΕΤΡΙΛΟ ΠΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ" ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. Μπάρδας Κωνσταντίνος, Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Πολιτικής Γης.

ΘΕΜΑ 9ο: Εισήγηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) το έργο «ΟΔΟΣ ΝΕΡΑΪΔΑ - ΤΡΙΦΥΛΛΑ ΠΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. Μπάρδας Κωνσταντίνος, Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Πολιτικής Γης.

ΘΕΜΑ 10ο : Εισήγηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την έκδοση ΑΕΠΟ και θεώρησης Σχεδίου Διαχείρισης Εξορυκτικών Αποβλήτων [ΣΔΕΑ] εκμετάλλευσης υφιστάμενου λατομείου αδρανών υλικών και συνοδών έργων αυτού, φερόμενης ιδιοκτησίας της «ΛΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΑΣ ΑΒΕΕ», που βρίσκεται στην θέση «Βαλόλακκα» της Τ.Κ. Πετρωτού-ΔΕ Οιχαλίας του Δήμου Φαρκαδόνας, της ΠΕ Τρικάλων,
στην Περιφέρεια Θεσσαλίας».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. Μπάρδας Κωνσταντίνος, Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Πολιτικής Γης.

___________________________________________________________________

Karditsalive / Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2020 / 17:09'

Δήμαρχος Αγράφων: Επιτακτική ανάγκη η ολοκλήρωση του "Παραμεγδόβιου"

Την επιτακτική ανάγκη για την ολοκλήρωση του «Παραμεγδόβιου», τόνισε ο Δήμαρχος Αγράφων στην ομιλία του κατά την διάρκεια εκδήλωσης για την «Οργάνωση και Προβολή του Δήμου Αγράφων» που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Ο Αλέξης Καρδαμπίκης, αναφερόμενος στους στόχους του Δήμου Αγράφων σε ότι αφορά τις υποδομές επεσήμανε ότι ο «Παραμεγδόβιος» είναι ένα έργο που «θα δώσει ανάσα στο Δήμο Αγράφων αλλά και στο Καρπενήσι, αυξάνοντας κατακόρυφα την επισκεψιμότητα».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε για την ολοκλήρωση του έργου απομένουν μόνο 18 χιλιόμετρα και μια γέφυρα που ενώνει τη Νεράιδα του Νομού Καρδίτσας με την Μαυρομάτα του Νομού Ευρυτανίας.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι η μελέτη για την γέφυρα υπάρχει και αναμένεται η δημοπράτηση του έργου, ενώ σε ότι αφορά το δρόμο, τα 8 χιλιόμετρα στο νομό Καρδίτσας είναι υπό μελέτη και απομένουν τα 10 χιλιόμετρα εντός της Ευρυτανίας.

Ο Δήμαρχος Αγράφων, επεσήμανε τα προβλήματα με τις ιδιοκτησίες και τις απαλλοτριώσεις που εμποδίζουν την ολοκλήρωση του έργου, όπως όμως ανέφερε χαρακτηριστικά: «για μας δεν υπάρχει δε γίνεται. Καμία μάχη δεν μπορεί να κερδηθεί αν πρώτα δεν έχει δοθεί, παραμένοντας θεατές. Όλοι και όλοι μας κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος.»

Παράλληλα, επειδή, όπως είπε, οι εκκρεμότητες είναι διαπεριφερειακές, πρότεινε «την από κοινού σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων με την παρουσία του υπουργού υποδομών και γιατί όχι και του πρωθυπουργού».

_________________________________________________________________

Karditsalive / Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020 / 15:04'

Δήμος Καρδίτσας: Συγκροτήθηκε τριμελής επιτροπή για τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα

Σε απόφαση συγκρότησης τριμελούς επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων (αιγοπρόβατα και βοοειδή) του Δήμου Καρδίτσας προχώρησε σήμερα Τρίτη (11/2) ο Δήμαρχος Β. Τσιάκος.

 Η επιτροπή θα αποτελείται από τους:

1.Τον κ. Κουφόπουλο Δημήτριο Αντιδήμαρχο Αγροτικής Οικονομίας & Προγραμματισμού του Δήμου Καρδίτσας ως Πρόεδρο της Επιτροπής, με αναπληρωτή τον κ. Ζυγογιάννη Κων/νο Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Καρδίτσας.

2.Την κ. Σκόνδρα Μαρίνα, γεωπόνο του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου Καρδίτσας, με αναπληρώτρια την κ. Τζώρτζη Παρασκευή, γεωπόνο του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Καρδίτσας.

3.Τον κ. Λάντζο Κων/νο, τεχνολόγο γεωπόνο του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Καρδίτσας, με αναπληρώτρια την κ. Δουλγεράκη Μαρίνα, τεχνολόγο γεωπόνο του ιδίου Τμήματος.

Έργο της επιτροπής θα είναι η παρακολούθηση του προγράμματος διαχείρισης ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων στο Δήμο Καρδίτσας.

Εικόνες

Συνημμένα (κλικ στον τίτλο για download)

ΝΕΡΑΙΔΑ_ΤΡΙΦΥΛΛΑ_ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ.pdf 164.03 KB
ΑΝΕΠΙΤΗΡΗΤΑ_ΑΠΟΦΑΣΗ_20_02_11_6ΠΚΡΩΕΗ-Μ7Σ.pdf 116.49 KB